MET ELKAAR

Maanwijk wordt een fijne plek om te wonen waar jong en oud elkaar ongedwongen ontmoeten. De opzet van de wijk daagt uit om naar buiten te gaan en om samen iets te ondernemen. Zo creëren we een aangename, veilige buurt voor iedereen.

Maanwijk Leusden ontmoeten

PLEK OM TE ONTMOETEN

Sowieso wordt Maanwijk geen enclave. Het maakt deel uit van Leusden-Zuid, waar wijkvereniging Leusden ZeT een belangrijk vliegwiel in het sociale leven is. Haar talloze activiteiten geven bewoners van Maanwijk, Leusden-Zuid en de Tabaksteeg volop kans om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenschappelijke tuinen in Maanwijk Leusden

BEWUST LEVEN

Verbindingen ontstaat niet alleen door faciliteiten. Het vraagt ook om een andere mindset van jou als bewoner. Het kan betekenen dat je meer bewuste keuzes in je leven gaat maken, in plaats van automatische keuzes. Denk na over wat je consumeert, wat jouw leefstijl is en wat écht belangrijk is. Heb oog voor de natuur, voor je naasten en je directe omgeving.

DIGITALE NABIJHEID

Die biedt het online buurtplatform Hoplr. Voor alle bewoners van Maanwijk, maar ook voor Leusden-Zuid en Tabaksteeg. Met Hoplr brengen we mensen bij elkaar, gemakkelijk en toegankelijk via één app. Een groot gemak, als je elkaar eenvoudig weet te vinden voor een klus, oppas, hulpvraag, hulpaanbod of een praatje.  

Laadpalen in Maanwijk Leusden

DEEL JE AUTO OF FIETS

In Maanwijk zien we mobiliteit als een service. Hier word je gestimuleerd om je tweede auto de deur uit te doen, elektrisch vervoer te delen, vaker de elektrische fiets te pakken of het openbaar vervoer te gebruiken. De deelauto van We Drive Solar kun je op afroep bestellen of reserveren. Vanuit een abonnement, in plaats van het zelf aan te schaffen. Dare to share!

BEKIJK MEER

In Maanwijk woon je écht uniek. Groen, gezond en innovatief. Hier komen wonen en natuur samen en voegen we iets toe om het leven mooier te maken. Dat van jezelf, maar ook van mensen om je heen.

MET DE NATUUR

De natuur versterkt Maanwijk en Maanwijk versterkt de natuur.

LEES MEER ►

DOOR TECHNOLOGIE

Faciliteiten die jouw leven gemakkelijker, interessanter en gezonder maken.

LEES MEER ►

IN DE TOEKOMST

In Maanwijk blijven we de gezonde leefomgeving continu verbeteren.

LEES MEER ►