ONLINE SYMPOSIUM

Heijmans online symposium: 'Een gezonde leefomgeving wil toch iedereen’ gemist? Kijk hier de sessies terug.

OPENING

Heleen Herbert CCO van Heijmans neemt je mee in de ambitie: Makers van een gezonde leefomgeving. Vervolgens zoomt prof dr ir Roel Vermeulen van Universiteit Utrecht in op het belang van gezond stedelijk leven en op de vraag: Hoe meet je of de leefomgeving bijdraagt aan de gezondheid van de mensen die er wonen.

SOCIALE VERBINDING

Hoe draagt sociale verbinding bij aan een gezonde leefomgeving? Wat is daarvoor nodig? En hoe doen we dat in Maanwijk? Met een inleiding van Yvonne Witter (ZorgSaam Wonen) en een paneldiscussie  Jan Fokkema (Neprom), Erik van Beurden (wethouder Leusden), Joke ten Brink (Woningstichting Leusden) en Joost Mulder (Heijmans).

NATUUR

Wordt Maanwijk de meest duurzame wijk van Nederland? Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) en Heijmans ecoloog Vincent Nederpel vertellen hoe hier nu al de basis voor is gelegd. Inspirerende presentaties én de officiële uitreiking van het Gebiedslabel A aan de gemeente Leusden.

SLIMME TECHNOLOGIE

Maanwijk staat bol van de slimme technologie. Hoe dragen tools als Hoplr en Homies bij aan een gezonde leefomgeving? En hoe kijken Shahid Talib (Smart City) en Emelieke Huisman van Hogeschool Utrecht hiernaar; waar vinden praktijk en wetenschap elkaar?

AFRONDING

Heleen Herbert en Joost Mulder blikken terug op het online symposium. Wat zijn de belangrijkste inzichten? En hoe krijgen deze een vervolg in Maanwijk?