GOED NIEUWS VANAF DE BOUWPLAATS

Het grondwerk is bijna gereed en het terrein wordt beetje bij beetje afgewerkt. De riolering en de drainage zijn aangebracht en worden deze maand afgerond. De gezamenlijke tuinen en de groenzone zijn op hoogte gebracht en de beschoeiing langs de zuidelijke watergang is afgewerkt. De nutspartijen beginnen met het (voor)aanleggen van de benodigde kabels en leidingen. Vanaf begin mei start Heijmans met het aanleggen van de bouwwegen en de inrichting van de bouwplaats. Niet veel later gaan we van start met de bouw!

RONDJE MAANWIJK

Maanwijk brengt verbinding. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Ontwikkelaar Joost Ruiterkamp van Heijmans ging op fietstocht in de omgeving van Maanwijk. Uiteraard op een elektrische deelfiets!

Lees het hele verhaal op Heijmans.nl

MAANWIJK OP HOPLR

Buurtbewoners hebben de flyer waarschijnlijk al voorbij zien komen; Hoplr is actief in jullie buurt! Zo’n 290 huishoudens in Leusden-Zuid, Tabaksteeg en het toekomstige Maanwijk zijn inmiddels aangesloten bij dit buurtnetwerk.

Vanuit Heijmans zullen we met enige regelmaat updates plaatsen over de ontwikkeling van Maanwijk. Wil je ook toegang tot dit buurtnetwerk en woon je in Leusden-Zuid, Tabaksteeg of ga je in Maanwijk wonen? Ga naar de website van Hoplr (of download de Hoplr app), vul je adres in (als je in de buurt woont) en gebruik de buurtcode VNC8B.

DE GROENE BELEVENIS LICHT UIT

Familielandgoed Den Treek – Henschoten
Henriёtte Former en Petra de Booij van De Groene Belevenis geven stapsgewijs meer inzicht over de groene leefomgeving van Maanwijk. Deze keer kijken ze naar het familielandgoed Den Treek – Henschoten, wat op steenworpafstand van Maanwijk ligt.

Bron: meerhierover.nl

“Het grootste familielandgoed van Nederland is een uitgestrekt gebied met bossen, heide en landbouw en beslaat 2.200 ha. Door de vele wandel- fiets, ruiter- en mountainbikepaden biedt het gebied een fijne plek om te ontspannen en te recreëren. De aandeelhouders zijn allemaal nazaten van de stichter. Het landgoed hecht grote waarde aan het onderhouden en ontwikkelen van het gebied en het stimuleren van de biodiversiteit. Door de soortenrijkdom in een gebied te vergroten wordt de natuur sterker. Het landgoed kent een verscheidenheid aan type natuur; van natte heide met vennen tot gevarieerde bossen en zandvlaktes. Ieder gebied vraagt zijn eigen beheer. Dit gebeurt op een natuurlijke wijze zodat de biodiversiteit in het bos wordt vergroot. Zo blijft dood hout liggen als schuil- of voedselplek voor insecten, kleine zoogdieren en paddenstoelen. Er wordt actief gebruik gemaakt van natuurlijke verjonging van het bos. Uitgangspunten bij het beheer zijn het stimuleren van houtproductie, natuurbeleving en bosbeleving. Juist die groene beleving willen we ook doortrekken in Maanwijk.