DE TWEEDE AUTO KAN DE DEUR UIT

In Maanwijk koop je een huis met een elektrisch wagenpark erbij. In de wijk staan elektrische deelauto’s die je kunt reserveren en gebruiken als je er eentje nodig hebt. Dat heeft als voordeel dat je je tweede auto niet mee hoeft te verhuizen naar Maanwijk! Vijf redenen om ‘m de deur uit te doen:

1. Je woont op loop- en fietsafstand van alle voorzieningen

In Maanwijk woon je op korte afstand van de dagelijkse winkels in Leusden, loop je zo de natuur in en kun je op de fiets naar de sportvelden aan de overkant. Op je e-bike ben je binnen een kwartiertje in het centrum van Amersfoort. Een auto is voor die afstanden dus helemaal niet nodig. Fietsen en lopen is bovendien gezonder en in sommige gevallen ben je net zo snel op locatie. Maar we horen je denken: ‘Wat als het slecht weer is?’ Dan pak je gewoon een elektrische deelauto!

2. Er zijn elektrische deelauto’s beschikbaar

De elektrische deelauto’s van We Drive Solar staan op een centrale plek in de wijk en hebben een eigen laadpaal. Er staan voldoende auto’s, zodat mobiliteit gegarandeerd is. Via de app kun je zien of er een auto beschikbaar is, kun je de auto reserveren én direct gebruiken. Met de app open je ook de auto. Zo handig is het dus om even een Tesla te pakken!

Lees in een interview met Robin Berg van We Drive Solar hoe dat werkt.

3. Minder blik op straat = meer genieten van de ruimte

Hoe minder auto’s de bewoners samen meenemen, hoe meer je van de natuur in de wijk kunt genieten. Uitzicht op het groen draagt positief bij aan je gezondheid. Uitzicht op een auto een stuk minder. Tenzij het een pareltje van een auto is, maar laten we daar niet vanuit gaan. Minder auto’s in de wijk betekent ook een betere ervaring van ruimte. Het geeft je meer lucht en een vrijer gevoel.

4. Het is goedkoper

Een auto in eigen bezit lijkt misschien heel handig, maar hij staat waarschijnlijk vaker stil dan dat hij rijdt. Best zonde. Als je minder dan 4-5 dagen per week de auto gebruikt, dan is een eigen auto duurder dan wanneer je een abonnement hebt op een deelauto. Bij een eigen auto betaal je wegenbelasting, verzekering, brandstof en moet je geld opzijzetten voor onderhoud. Voor een deelauto betaal je een bescheiden vast bedrag per maand plus de kosten per gereden kilometer.

5. Gezondere leefomgeving

Auto’s op fossiele brandstof dragen bij aan de lokale luchtvervuiling. Als we dat kunnen verminderen, dan betekent dat minder CO2-uitstoot en minder fijnstof in de wijk. En dat zorgt weer voor een gezondere leefomgeving. Jij wilt toch ook frisse lucht inademen als je buiten door de buurt wandelt? Bovendien worden auto’s in de zomermaanden erg warm, waardoor de lokale temperatuur in de wijk weer een tikkie stijgt. Dat is iets wat we met z’n allen moeten voorkomen.

Heb je zelf ook nog een interessante reden om je tweede auto te verkopen? Bijvoorbeeld voor wat extra budget voor de inrichting van je huis of tuin? Of denk je eraan om helemaal geen auto mee naar Maanwijk te verhuizen? Laat het ons weten!