DE STRAATNAMEN VAN MAANWIJK

In december vorig jaar kon iedereen via Leusden ZeT stemmen op de favoriete straatnamen van Maanwijk. Ruim 550 mensen brachten hun stem uit. Het thema ‘Ruimtevaart’ kreeg de meeste stemmen en dat betekent dat Maanwijk de volgende straatnamen krijgt: Apollolaan Hof van Cassini Hof van Huygens Hof van Galileo Astronautpad

We kijken terug op een bijzonder proces. Maar liefst 138 mensen gaven bijna 700 suggesties voor straatnamen. Daarna boog een commissie van zes wijkbewoners zich over alle suggesties en maakte setjes straatnamen rond drie thema’s. Elk thema telde vijf namen; één voor de laan in de nieuwe wijk, drie voor de hofjes en één voor het pad. Vervolgens hebben 555 mensen hun voorkeur bekend gemaakt via een stemming en heeft de gemeente dit definitief gemaakt en toegewezen. Alle meedenkers en stemmers bedankt!

BUURTNETWERK HOPLR

Hoplr is een besloten buurtnetwerk dat je in contact brengt met je buren en buurt. Inwoners uit Leusden-Zuid (Leusden-Zuid,Tabaksteeg en Maanwijk) kunnen toegang krijgen aan de hand van hun adres en de buurtcode in deze brief.

Hoplr is een gratis, reclamevrij en onafhankelijk buurtnetwerk. Je ontvangt hiermee meldingen en berichten uit jouw buurt. Woon jij in Leusden-Zuid of Tabaksteeg? Dan ontvang je binnenkort een uitnodiging door de brievenbus met jouw persoonlijke inloggegevens. De toekomstige bewoners van Maanwijk ontvangen dit per mail.

DE GROENE BELEVENIS STELT ZICH VOOR

In Maanwijk werken we samen met De Groene Belevenis; hét natuur- en duurzaamheidscentrum van Leusden en omstreken. De Groene Belevenis zet zich in voor een groene, gezonde en duurzame leefomgeving. Tijdens activiteiten staat het beleven van die omgeving centraal. Zo helpen zij de toekomstige bewoners van Maanwijk bij het stimuleren van een duurzame leefstijl. Helaas heeft De Groene Belevenis door het coronavirus nog geen fysieke activiteiten kunnen organiseren. Maar wat gaan ze dan wel doen?

NL GREENLABEL MAAKT DUURZAAMHEID CONCREET EN INZICHTELIJK

In het ontwerp van Maanwijk zijn veel goede voorstellen gedaan voor ‘natuurinclusief bouwen’. Dat heeft geresulteerd een zogenaamd ‘NL Gebiedslabel A’. De organisatie NL Greenlabel houdt tijdens de ontwikkeling van Maanwijk vinger aan de pols en maakt meetbaar hoe we de leefomgeving écht gaan verduurzamen. We stellen Steven Kamerling van NL Greenlabel vijf vragen over hoe dat in z’n werk gaat.

Lees het hele verhaal