NIEUWS

BIODIVERSITEIT EEN KICKSTART GEVEN

Om een gezonde leefomgeving maken is meer dan de openbare ruimte ‘mooi groen’ inrichten. Vincent Nederpel is als adviseur ecologie bij Heijmans vanaf het ontwerp betrokken bij de ontwikkeling van Maanwijk. Hij zorgt ervoor dat deze wijk niet alleen een oase wordt voor de bewoners, maar ook voor dieren.

Lees meer

DE GROENE BELEVENIS OVER DE NATUUR IN DE WIJK

Henriёtte Former en Petra de Booij van De Groene Belevenis geven elke nieuwsbrief meer inzicht in de groene (en blauwe) leefomgeving van Maanwijk. Deze keer informeren ze over ontmoeten in het groen en natuurlijk buiten spelen.

Lees meer

MAANWIJK PARKINCLUSIEVE PARTNER NATIONAAL PARK UTRECHTSE HEUVELRUG

In Maanwijk gaan woningen bouwen en natuur versterken hand in hand. Eerder kende NLGreenlabel aan Maanwijk al het Gebiedslabel A toe en nu komt er nog een mooie titel bij. Op woensdag 7 juli is Maanwijk uitgeroepen tot eerste Parkinclusieve Wijk van het Nationaal Park. Het ontwerp, de bouw, de inrichting en de voorzieningen zijn afgestemd op de natuurlijke omgeving zodat dieren en planten die voorkomen in het Nationaal Park zich ook thuis voelen in Maanwijk. Op de bouwborden prijkt vanaf nu de bijzondere titel en straks als de wijk klaar is, zullen er bordjes worden geplaatst zodat iedereen kan zien dat Maanwijk en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bij elkaar horen.

Lees meer

UPDATE VANAF DE BOUWPLAATS

We gaan nog heel even de diepte in, voordat we de hoogte in gaan na de vakantieperiode. De grondboringen voor de warmtepompen zijn gereed en er is gestart met het boren van de funderingspalen voor de appartementen. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. We verwachten hier voor de vakantieperiode mee klaar te zijn.

Lees meer

NATUUR IN DE WIJK

De Groene Belevenis over de natuur in de wijk Henriёtte Former en Petra de Booij van De Groene Belevenis geven elke nieuwsbrief meer inzicht in de groene (en blauwe) leefomgeving van Maanwijk. Deze keer informeren ze over de natuur in Maanwijk, en dan vooral in de openbare ruimte.

Lees meer

Iedereen een Heuvelrugtuin? Daar teken ik voor

Maanwijk wordt een hele groene wijk. Dat valt bij velen in goede aarde. Ook Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ziet kansen. Maanwijk is daarom ‘Parkinclusieve partner’ geworden. Maar wat houdt dat eigenlijk in? Vijf vragen aan Judith Boekel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug over hoe we het groen in Maanwijk laten aansluiten op de natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer
1 2 3 6
WIL JE NIETS MISSEN? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven van Maanwijk? Meld je dan hieronder aan en ontvang relevante updates.
De sociale huurappartementen en koopgarant woningen worden door Woningstichting Leusden(WSL) aangeboden.

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.