FAQ

Hieronder vind je de FAQ met meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met één van de makelaars of mail ons via [email protected].

Algemeen

 

 • Welke woningen komen er in Maanwijk?

  In Maanwijk komen 16 twee-onder-een-kapwoningen, 22 levensloopgeschikte woningen en 38 laanwoningen, alle in de koop. Daarnaast komen er via WSL 8 starterskoopwoningen op de markt met een koopgarantregeling en 36 sociale huurappartementen verdeeld over 2 gebouwen.


 

 • Komen er starterswoningen?

  Ja, er komen in Maanwijk ook starterswoningen. Zowel reguliere verkoop als woningen met een koopgarantregeling via de WSL. Voor de koopgarantregeling en bijbehorende voorwaarden kun je contact opnemen met de WSL. Voor de vrije verkoop hebben wij starterswoningen met een beukmaat van 3,9 meter met een vanaf-prijs van € 325.000 euro. De woningen staan aan de laan en er zijn 6 van beschikbaar.


 

 • Komen er seniorenwoningen?

  Ja, dit noemen wij de levensloopbestendige woningen. Deze hebben een volledig woonprogramma op de begane grond hebben. Oftewel: keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond (gelijkvloers). Er komen twee verschillende types levensloopbestendige woningen in Maanwijk, allemaal grondgebonden Hofwoningen. In totaal komen er 22 seniorenwoningen. Daarbij zijn de sociale huurappartementen van de WSL ook geschikt voor senioren. Neem voor informatie over de huurappartementen contact op met de WSL.

 • Zijn de hofwoningen exclusief voor senioren?


  De levensloopgeschikte hofwoningen zijn niet exclusief voor senioren. Ook voor bijvoorbeeld een rolstoelafhankelijke doelgroep is de woning goed geschikt of voor iedereen die graag in de (verre) toekomst beneden wil kunnen slapen.


 

 • Komen er koopappartementen?

  Nee, er komen geen koopappartementen in Maanwijk. Wel zijn er (sociale)huurappartementen via de WSL.

   


 

 • Komen er sociale huurwoningen?

  Ja, via de WSL komen er ook sociale huurappartementen, verdeeld over 2 gebouwen. Meer informatie komt hierover vanzelf naar buiten via de WSL.


 

 • Hoe groot zijn de kavels?

  De oppervlaktes verschillen per bouwnummer:

  • De Parkwoningen (twee-onder-één-kapwoningen) zijn circa 315-390 m2
  • De Hofwoningen (levensloopgeschikte woningen) zijn circa 130-240 m2
  • De Laanwoningen zijn circa 95-150 m2

   

  De diepte van de achtertuinen varieert voor de twee-onder-een-kapwoningen van 9 tot 15 meter. Een aantal kavels hebben in plaats van een diepe achtertuin een brede zijtuin. Voor de levensloopgeschikte woningen varieert de achtertuin van 6 tot 8 meter (enkele woningen hebben een zijtuin). De laanwoningen hebben achtertuinen van 10 tot 11 meter diep, plus een voortuin van minimaal 3 meter diep.


 

 • Wat is de prijs van de woningen?

  De definitieve prijzen per bouwnummer kan je vinden in de prijslijst en op de website.


 

 • Waarom zijn de prijzen zo hoog?
  Maanwijk is een aantrekkelijk en gewilde plek om te wonen. De woningen en woonomgeving in Maanwijk zijn van hoge kwaliteit. De woningen zowel in uitstraling als in technologische ontwikkeling. Het zijn zeer energiezuinige woningen die ook veel energie opwekken waardoor het mogelijk is dat je geld terugkrijgt op de energierekening. Daarnaast zijn de woningen op veel onderdelen onderhoudsvrij. Dit geeft dus een besparing als je de woning eenmaal hebt gekocht. Tot slot geniet je in Maanwijk van heel veel extra’s die veel andere woningen niet hebben. Bijvoorbeeld de groene landschapszone, deelmobiliteit etc.


 

 • Wat kan ik verwachten qua afwerking?

  Een aantal type woningen hebben standaard luxe lijndeuren met bijpassend beslag. De muren worden behangklaar opgeleverd en de dekvloer over de vloerverwarming (en koeling) is zandcement.

   

  De woningen worden opgeleverd inclusief sanitair en tegelwerk voor toilet en badkamer. Afhankelijk van het type woning is er sanitair van Villeroy &  Boch uitgezocht. De keuken is niet inbegrepen in de v.o.n.-prijs.

   

 

 


 

 • Hoe gaat de inschrijf- en toewijzingsprocedure?
  Je kunt je tot en met maandag 30 november 12.00 uur inschrijven. Op basis van de binnengekomen inschrijfformulieren wijst Heijmans de woningen op eerste voorkeur toe. Voor de 22 Hofwoningen en de 6 Laanwoningen voor starters geldt dat, afhankelijk van de inschrijvingen bij de eerste toewijzingsronde, 70% van de bouwnummers toegewezen wordt aan Leusdenaren. Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nemen wij uiterlijk woensdag 2 december contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst te staan. Je ontvangt hierover bericht.

 


 

 

 • Krijgen bewoners van Leusden voorrang?

Bij de Laanwoningen voor starters en Hofwoningen geldt dat bij de eerste toewijzing 70% wordt toegewezen aan Leusdenaren. Dit betekent dus niet dat als je buiten Leusden komt dat je geen kans maakt.

 


 

 • Wanneer start de bouw en is de oplevering?
  De bouw start nadat 70% van de woningen is verkocht. Kopers ontvangen hiervan een zogenaamde hoera brief. Na de hoerabrief is een aantal maanden voorbereidingstijd nodig. We beginnen begin 2021 met het bouwrijp maken van het oude maisveld. Vanaf de zomer 2021 starten we met de bouw van de woningen. De eerste woningen zullen rond de zomer van 2022 klaar zijn.

 


 

 • In hoeverre is er vrij zicht op de laan?
  Het zicht aan de laan wordt alleen belemmerd door de bomen van de laan. De trafo en de auto’s liggen lager dan de woningen waardoor je staand vanuit je woning hier gemakkelijk overheen kijkt.

 

 • Wat is het hoogteverschil in de wijk?
  Dat is per plek verschillend maar gemiddeld gezien liggen de Laanwoningen zo’n 40cm hoger dan de stoep en is er aan de achterkant tussen de Parktuin met de aangrenzende tuinen een hoogteverschil van minimaal 60cm, oplopend tot zo’n 80cm.

 

 


 

 • Waar bevinden de bergingen behorend bij de hofwoningen?
  De bergingen van de hofwoningen liggen aan de koppen van elk woningblok en zijn uitgevoerd in hout met een mos-sedumdak.

 


 

 • Wie delen allemaal de Parktuinen van Maanwijk?
  De parktuinen inclusief buurtschuur worden gedeeld door alle 120 woningen binnen Maanwijk. De WSL heeft ook zijn aandeel in de stichting. Iedereen kan hier dus gebruik van maken en tijdens de vergaderingen meebeslissen over de invulling en het gebruik van de tuinen.

 


 

 • Hoeveel laadpalen komen er?
  Er komen 7 laadpalen in openbaar gebied. In beide parkeerhofjes (achter appartementen) een dubbele paal en aan de laan staan er 3 deelauto’s. Naast elke deelauto is er een laadpunt vrij voor elektrische auto’s. Er worden palen bijgeplaatst als blijkt dat dit nodig is.

 


 

 • Liggen de woningen op gelijk niveau als de maanweg en de groene zoom?
  De woningen liggen iets hoger dan de maanweg en de groene Zoom en gezien de extra   ophoging kan er vanuit de woning goed de weilanden ingekeken worden

 


 

 • Zijn er aan geluidsbeperkende maatregelen gedacht?
  Gezien de dubbele kierdichting waar we standaard mee werken en het balansventilatiesysteem van de woningen zijn verdere maatregelen niet nodig.

Parkwoningen

 

 • Hoeveel Parkwoningen komen er?
  Er komen in totaal 16 Parkwoningen. Dit betreffen enige twee-onder-één-kapwoningen die in Maanwijk in verkoop gaan.

 

 • Wat zijn de verschillen tussen de Parkwoningen

  De Parkwoningen komen er in drie kleurstijlen. Okergeel, Bruinrood en Creme-wit. Het verschil? Een andere gevelindeling of een extra toegevoegde erker.


 

 • Welke Parkwoningen hebben een erker?

  In ieder hofje komt standaard één Parkwoning met erker aan de voorzijde. Dit betreffen bouwnummer 38 (roodbruin), 62 (creme-wit) en 81 (okergeel) Voor de overige bouwnummers kan je nog wel optioneel kiezen om een erker aan de voorzijde te plaatsen


 

 • Hoe moet ik mij inschrijven op een Parkwoning?
  Momenteel kan je je alleen nog inschrijven voor de reservelijst. Inschrijven gaat online. Mocht een geïnteresseerde zijn optie intrekken, dan nemen we contact met je op of je nog interesse hebt.


 • Hoe energiezuinig zijn de woningen?
  De huizen zijn erg energiezuinig en hebben een zeer lage energieprestatiecoëfficient (EPC). De EPC drukt de energetische prestatie van de woning uit. De waarde EPC 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning uit 1990 presteerde. Sinds die tijd zijn de normen steeds strenger geworden en moet een woning voldoen aan een EPC 0,4. Door het gebruik van energiezuinige materialen, duurzame gasloze installaties en de toepassing van zonnepanelen ligt de EPC van de Parkwoningen in Maanwijk nog veel lager dan een standaard nieuwbouwwoning. Deze woningen hebben maar liefst een EPC tot -0,6! Niet alleen goed voor het milieu, maar deze energiefabriekjes zijn ook goed voor je portemonnee. Je bespaart er namelijk flink mee op je vaste lasten.


 

 • Welke opties kan ik kiezen?
  Je kunt diverse opties kiezen. We hebben op de website al een aantal voor je uitgelicht, maar het complete aanbod aan opties vind je in de optielijst. De makelaar helpt je graag op de opties te kiezen.


 

 • Waar kan ik alle verkoopinformatie vinden?
  Op de website vind je bij ‘Downloads’ alle verkoopinformatie. Zo kan je je thuis al rustig inlezen. Indien je een woning toegewezen hebt gekregen, ontvang je van de makelaar een uitnodiging voor een optiegesprek.